IPA beer steelt alle aandacht tijdens een game-night

Met wat vrienden organiseer ik eens in de zoveel tijd een avond waar we met zijn allen gaan gamen. Iedereen mag mensen meenemen, en we doen vaak een mix van playstation/xbox/pc games en interactieve fysieke spellen/bordspellen. Op deze avond worden zeker ook de nodige biertjes en snacks genuttigd. Los van originele spelletjes aanleveren per avond vind ik het ook altijd erg leuk me uit te sloven met de snacks en het drinken. Zo hebben mensen ook conversatie materiaal voor tijdens de game-pauzes. De game-nights zijn over het algemeen een groot succes. Laatst mocht ik er dus weer een organiseren, en daar vertel ik jullie in deze blog meer over! Veel leesplezier!

 

Het organiseren van een game-night was een groot succes

Ik had de avond heel cool opgezet, al zeg ik het zelf. De avond begon met een interactief spel waar de hele groep aan mee ‘moest’ doen. Het was echt heel cool om met een nadenk spel te beginnen waar je moet samenwerken, omdat dat goed de toon zette voor de rest van de avond. Daarna ging iedereen zijn eigen dingen doen en spelen, en moedigde ik iedereen aan veel bij elkaar te gaan kijken. Ik heb zelf allemaal nieuwe spelletjes ontdekt, en heel veel anderen ook! Daarnaast had ik heel veel lekkere snacks gemaakt. Koken is een grote passie van mij. Dit keer, aangezien ik toch vrij was overdag, had ik me extra uitgesloofd en thema-snacks gemaakt. Zo had ik bijvoorbeeld minecraft-koekjes, en een schaal groente in de vorm van mario! Ik vind het ook altijd leuk om naar grappige drankjes te kijken. Sinds kort heb ik het IPA beer van Uiltje ontdekt. Dit is Nederlands speciaalbier die zich hebben gespecialiseerd in IPA beer!

 

Wat is IPA beer eigenlijk precies

Een IPA beer is al een tijdje enorm populair. Geen wonder, want de meeste zijn harstikke lekker. Maar wat is dit nou precies voor een speciaalbier? IPA staat voor Indian Pale Ale. Het bier komt dus oorspronkelijk uit India, waar het Britse leger geen goede ale (een belangrijk bier ingredient) konden verbouwen vanwege het andere klimaat. Het bier werd daarom maar geïmporteerd vanuit Engeland, maar de reis is slecht voor het bier. Dit resulteerde alleen in donkere, zware bieren, die niet erg gewaardeerd werden. Uiteindelijk besloot een belangrijk bierbedrijf in een laatste poging heel veel hop aan dit donkere bier toe te voegen. Na een lange reis had de hop het bier helder en sterk gemaakt, en niet zo zoet (vanwege de hoeveelheid hop). Dit bier werd wel gewaardeerd door het leger in India. Zo was de Indian Pale Ale geboren!

 

Wat het IPA beer van Uiltje zo speciaal maakt

Het IPA beer van Uiltje is erg bijzonder. Ten eerste smaakt dit IPA beer erg lekker. Ze hebben veel prijzen gewonnen, en elk bier heeft een eigen uitzinnige smaak. Daarnaast, en dit was in eerste instantie de reden dat ik het kocht, heeft elk bier een supercool etiket! Er staan ministrips op, wat echt helemaal mijn stijl is. Ik wist dat mijn vrienden dit ook cool zouden vinden, dus had ik een lading IPA beer online besteld. Vanwege de smaak en de leuke etiketten was het bier de topper van de avond, wat een succes!