Welke subsidies gelden in 2024 voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen subsidies 2024

Kunststof kozijnen subsidies in 2024

Veel mensen stellen zichzelf de vraag: ‘Kan ik subsidie krijgen voor nieuwe kunststof kozijnen in 2024?’ Het antwoord op die vraag is gelukkig een volmondig: ‘Ja!’ Het is mogelijk om in 2024 subsidie te krijgen zodra je kunststof kozijnen laat installeren in je woning. Dit valt namelijk onder de zogenaamde Investeringssubsidie duurzame energie. Dit wordt ook wel ISDE genoemd. Wat deze regeling precies inhoudt? Daar vertellen we in dit blog graag meer over.

Subsidie voor verduurzaming woning: ISDE

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor iedereen met een eigen woning die energiebesparende maatregelen wil treffen voor deze woning. Om deze duurzame initiatieven te stimuleren en hierin tegemoet te komen, geeft de overheid een subsidie op dergelijke aanpassingen aan woningen. Het laten plaatsen van kunststof kozijnen valt hier ook onder. Jaarlijks maakt de overheid een budget vrij hiervoor en voor 2024 is er 600 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De voorwaarden voor de subsidie energiebesparing

Een ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen wordt niet zomaar verstrekt. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, heeft de overheid een paar voorwaarden opgesteld. Enkele van deze voorwaarden zijn:
 • Het is verplicht dat je de eigenaar van de woning bent waarvoor de maatregelen worden getroffen en dat je daarnaast ook echt in de woning woont.
 • Het installeren van top kwaliteit kozijnen moet worden gedaan door een gespecialiseerd bedrijf, je kunt dus niet zelf zomaar aan de slag gaan.
 • Alle energiebesparende maatregelen moeten uitgevoerd worden in de huidige thermische schil.
 • Elke isolerende maatregel moet in lijn zijn met de eisen die betrekking hebben op de maximale isolatiewaarde en het minimum aan aantal vierkante meters opgesteld door de RVO.
  • Deze subsidieregeling werd in 2021 opgesteld en hij heeft een looptijd van 10 jaar. Het kan zijn dat de hoogte en de meest belangrijke voorwaarden van de ISDE-subsidie in de tussentijd veranderd zijn of mogelijk nog veranderen. Hou dit dus goed in het achterhoofd als je op een later moment de subsidie aanvraagt.

   Vraag de subsidie aan via de RVO

   Ben je eruit en wil je de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen aanvragen? Dat doe je eenvoudig via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de RVO. Om de subsidie aan te vragen, doorloop je op de website een stappenplan. Zo weet je straks exact wat je nodig hebt voor de aanvraag. Daarnaast kun je ook een indicatieve berekening laten maken. Zo weet je op hoeveel subsidie je kunt rekenen met de genomen maatregelen.

   Meer weten

   Meer weten? Bekijk dan eens onze interessante blogpagina.