Een beter gevoel voor mode ontwikkelen

Mode en mannen, het gaat niet altijd even goed samen. Het is een cliché maar wel een die over het algemeen vaak de realiteit blijkt. Waar vrouwen graag gaan shoppen en nieuwe kleren kopen vinden mannen het maar niks. We zien menigeen man langs lopen die wel wat meer aandacht aan zijn kleding zou kunnen besteden. Ik weet zelf ook nog goed dat ik tijdens mijn studententijd ook niet erg veel aandacht aan mijn kleding besteedde. Over het algemeen ging ik meestal in een joggingbroek en oud shirt naar de colleges. Maar toch is het belangrijk voor mannen om ook een goed gevoel voor mode te ontwikkelen. Het is zowel belangrijk voor je eigen zelfvertrouwen als de manier waarop andere mensen je zien. In dit artikel bespreek ik daarom een aantal tips voor mannen om een gevoel voor mode te ontwikkelen.

Moeite doen

Wanneer je als man een goed gevoel voor mode wil ontwikkelen is het natuurlijk als eerste belangrijk dat je er energie aan besteed. Veel mannen vinden shoppen niet de leukste activiteit en mode is niet de eerste prioriteit. Maar wat mannen wel belangrijk vinden is lekker in hun vel zitten, zelfvertrouwen hebben en een goede indruk maken, zeker op het andere geslacht. Dit is genoeg reden voor mannen om mode te leren en te investeren modekennis en goede kleding.

Een goed pak

Wat alle mannen natuurlijk en nodig hebben is een goed pak. Voor kersfeesten, trouwerijen en andere bijzondere gelegenheden is het belangrijk een goed pak te hebben. Een goed pak gaat niet alleen om kwaliteit van de stof en hoe duur het pak is maar voornamelijk dat het de juiste maat heeft. Je zult er beter aan doen een goedkoper pak aan te schaffen dat op maat is gemaakt dan een duur pak te kopen dat niet goed past.

Goede schoenen en accessoires

Naast de kleding zelf die goed moet passen zijn ook heren sneakers en accessoires belangrijk. Deze aspecten geven je outfit meer dynamiek. Er zijn tegenwoordig veel schoenenmerken die goed balans weten te vinden tussen luxe leer en sportief. Qua accessoires kun je natuurlijk het beste kiezen voor een mooi horloge, een goede riem en misschien een muts, pet of hoed afhankelijk van het jaargetijde. Als je nog verder je accessoires wilt uitbreiden kun je ook voor sieraden gaan. Veel mannen dragen met veel stijl armbanden, kettingen en ringen. Mode verandert.