Een rondreis Indonesië voor de perfecte vakantie

Indonesië is een land waar we allemaal wel een voorstelling van hebben, ook al zijn we er nooit geweest. Toch is dit land veel diverser dan de meeste mensen denken. Daarom is het dan ook zeker een bezoekje waard. Wil je een rondreis Indonesië boeken, lees dan deze blog om meer over het land te weten te komen!

De highlights van Indonesië

Het land Indonesië is eigenlijk te prachtig en divers voor woorden. Hoe ga je opschrijven welke highlights er allemaal zijn? Er zijn er zo veel! Daarom schaal ik ze in deze blog even onder in verschillende highlights. Als eerste bespreek ik de verschillende eilanden. Vervolgens wat meer over de natuur, en tot slot wat over de cultuur en bezienswaardigheden in het land. Indonesie heeft rond de 15.000 eilanden, het precieze aantal is niet bekend. Het grootste eiland is Java, waar ook de hoofdstad Jakarta ligt. Hier op dit eiland bruist het van de energie die de lokale bevolking met zich mee brengt. Voor een wat rustigere vakantie zijn de Gili-eilanden of Sumatra een goede locatie om te bezoeken. Elk eiland heeft weer zijn eigen kenmerken en diersoorten die voorkomen, dus een eilandtrip resulteert in de meest diverse vakantie! Dan door naar de natuur die Indonesië te bieden heeft. Het land ligt rond de evenaar, waardoor het een tropisch klimaat heeft. Dit resulteert in een groot tropisch regenwoud, voornamelijk op Sumatra. Ook is op Sumatra het prachtige Tobameer wat echt een bezoekje waard is. Op Java ligt de vulkaan Bromo. Deze krater in de bergen is niet de hoogste berg, maar misschien wel de mooiste! Daarnaast heeft Indonesië ook verschillende nationale parken, zoals Uljung Kulon, Komodo of Lorentz. Deze parken zijn ook prachtig om te bezoeken mocht je toch in de buurt zijn. Tot slot wat over de cultuur en voornamelijk de architectuur die het land rijk is. Het land is overspoeld met vele tempels. Zo heb je het wereldberoemde templecomplex van Borobudur, maar ook de Prambana tempels zijn indrukwekkend.

De perfecte rondreis Indonesië

Zoals in het vorige stukje al werd verteld is Indonesië erg divers, en ziet elk eiland er anders uit. Een rondreis Indonesië naar de verschillende eilanden is een zeer goede manier om zoveel mogelijk van dit gave land te zien! Hier moet wel wat tijd voor uitgetrokken worden, want het gaat om een erg groot oppervlak wat overbrugt moet worden. Een rondreis Indonesië kan bestaan uit een eilandencombinatie, maar je kan het ook kleiner houden. Er zijn ook enkele rondreizen naar Bali, Java, Sumatra, Sulawesi, Kalimantan, Lombok, en ga zo maar door! Het ligt erg van de specifieke voorkeuren van de vakantieganger af welke rondreis Indonesië de perfecte is. Zoek daarom goed van te voren uit wat voor vakantie je wil om zo je droomreis te boeken!