Ga vaker de tuin in!

schrijven

Hartstikke fijn dat u een tuin heeft, maar wat kunt ge er eigenlijk doen? Een tuin is letterlijk een stukje grond in de openlucht dat bij uw huis hoort. U kunt hier in principe alles doen wat u zou willen. Toch lijken veel mensen niet te weten wat ze nou eigenlijk echt in de tuin kunnen doen. Zo worden sommige tuinen worden zelfs alleen in de zomer gebruikt voor het zonnen, maar er is veel meer dat ge in de tuin zou kunnen doen. Ook als het weer want minder is, kan de tuin gebruikt worden. In deze blog leest u meer over dingen die u in de tuin zou kunnen doen.

Ga in de tuin aan de slag

Het hoeft geen prachtig weer te zijn om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Zolang het niet regent is het geen probleem om in de tuin te werken. Ga bijvoorbeeld het grasmaaien, maak de tegels school of ga opzoek naar ontbrekende dingen. U kunt dan op tijd de benodigdheden voor in de tuin weer in huis halen. Er zijn genoeg apparaten en dergelijke om uw tuin goed te onderhouden. Moet er in uw tuin nog veel gebeuren qua onderhoud?

Gezellig in de tuin zitten

Is het voor u en het gezin een gewoonte om samen voor de buis te zitten met wat snacks dan is het misschien een idee om naar buiten te verplaatsen. Maak met de houtklover voldoende houtkloven voor in de houtkachel en maak met kleine dekentjes een avondje in de tuin hangen ook leuk. Zo neemt ge echt even tijd voor elkaar in plaats van dat u samen bent, maar alleen televisie kijkt. Heeft u de houtkloven als besteld? Bij de landbouwwinkel kunt u terecht voor alle apparaten die voor de tuin nodig zijn en dus ook voor een houtklover.

Maak meer gebruik van de tuin

Probeer zo veel mogelijk tijd door te brengen in uw tuin. Het is zonde van het stuk grond als u er niet veel mee doet. Alleen in de zomer in de tuin zitten is niet ideaal. Maak de tuin gezellig en ga er af en toe eens zitten om een lekker boek te lezen of iets dergelijks. We snappen dat u niet vanzelfsprekend naar de tuin loopt om daar eens lekker te gaan zitten, maar het is een goede manier om tot rust te komen. Gaat u voortaan ook meer in de tuin doen?