Huishoudens samenvoegen

Het was zover. Mijn vriend en ik wilden samenwonen. Hij zou bij mij intrekken. Mijn huis was namelijk wat groter. Hij zou iets langer onderweg zijn voor zijn werk dan hij gewend was, maar dat vond hij overkomelijk. Nu kan het best een uitdaging zijn twee huishoudens samen te voegen. Voor welke bank kies je: die van hem of die van jou? Zeker als je gewend bent in je eentje in je huis te wonen, moet je ineens die ruimte delen met een ander. Dat is best wennen. Natuurlijk is het ook leuk, want ja, daar doe je het immers voor. Maar als je qua inrichting en spullen een heel andere stijl hebt dan je geliefde, komt het op onderhandelen neer. Dat was voor ons het lastigste gedeelte.

Twee stijlen

Waar ik veel bewaar, hecht mijn vriend zich niet zo aan spullen. Zo heb ik nog alle brieven die ik in mijn jeugd ontving van penvriendinnen, maar ook al mijn boeken en cd’s. Voor mij zitten daar allerlei herinneringen aan. Wel is het geluk dat ik minder gehecht ben aan meubels. Ik vind het dus niet zo’n probleem om mijn bank weg te doen, zolang de andere bank maar prettig is. En daar begint de moeilijkheid, want waar je op mijn bank lekker kan wegzakken, heeft mijn vriend zo’n moderne strakke bank. Die heeft ook veel meer gekost, dus was het ook wel logischer die van hem in onze woonkamer te zetten. Als oplossing hebben we een lekkere luie stoel gekocht die goed bij de bank past. Daar kan ik me dan lekker in opkrullen als ik wil. Dus na veel praten en zoeken, kwamen we uiteindelijk tot een gezamenlijke stijl met moderne items van hem, wat retro meubels van mij en een paar nieuwe spullen die de boel een beetje samenvoegden qua stijl. En mijn fijne bank hoef ik gelukkig niet compleet te missen, want die heb ik aan een goede vriendin van mij gegeven.

Nieuw

We besloten overigens nog niet iets te verbouwen, maar er wel voor te sparen. Als we na een tijd nog steeds blij met elkaar waren, zouden we beter weten of we iets wilden veranderen aan het huis of misschien samen een nieuw huis wilden kopen. Wel hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo had ik een douchegordijn bij mijn bad, omdat mijn douche zich daarin bevindt. Mijn vriend vond dat dat er wat studentikoos uitzag en stelde voor een badwand te installeren. De badkamer ziet er inderdaad veel netter uit nu. Volwassener! Ook hebben we de keukenkastjes een andere kleur gegeven, wat een heel frisse uitstraling geeft. Zo zie je dat je met kleine aanpassingen, wat dingen weg te doen en een paar dingen nieuw te kopen prima twee huishoudens kan samenvoegen. Samen maak je een nieuw huis waar je je beiden goed in voelt!