Luxe douchen

Wanneer je naar een hotel gaat ziet er alles zó luxe uit. De bedden, de inrichting, de gehele sfeer. Het liefst zou je zo een hotelinrichting ook bij jouw thuis willen hebben. Zo ook de douche die er altijd zo modern en rustgevend uitziet. Hoe doen ze dat toch? Hier zijn er aantal manieren om jouw douche een luxe uitstraling te geven!

Regendouche

Je hebt het vast wel eens gezien: de regendouche. De regendouche is de vervanging voor de standaard douchekop, waarbij het water uit het plafond komt. De regendouche wordt gewoonlijk in het plafond ingebouwd, maar ook zijn er varianten die in de wand worden geïnstalleerd. De waterstand kan worden bediend door het wandpaneel, dat ook in te stellen is. De regendouche laat het water op je regenen alsof het uit de hemel valt! Door dit systeem krijgt jouw doucheruimte een strakke en moderne look. 

Moderne douchegoot

Ook het vervangen van de gewoonlijke doucheput is een goede stap naar een luxe douche. Tegenwoordig wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van een moderne en aantrekkelijke alternatief: de douchegoot. De hotels zijn er al dol op! Een douchegoot is namelijk een dun en langwerpig variant van de doucheput wat gewoonlijk aan de zijkant wordt geïnstalleerd. Dit zorgt voor een elegante en moderne uitstraling in jouw douche. Ook zorgt het natuurlijk voor de natuurlijke afvoer van het water uit uw douche. Door de afloop van jouw tegelvloer loopt het water zo de douchegoot in. Douchegoten zijn er in allerlei maten en designs.

Lichtjes in de douche

Mocht je het nou groots willen aanpakken en jouw doucheruimte volledig willen omtoveren tot een mini paradijs? Dan kan je er ook voor kiezen om lichtjes in de douche in te laten bouwen. Een douche nemen is een ontspannend moment voor jezelf. En bij ontspanning hoort natuurlijk relaxerende verlichting. Dit kan bijvoorbeeld door kleine spotlights in het plafond te zetten of ledstrips te plaatsen. Let wel op: de ledstrips dienen uiteraard waterdicht te zijn! Om het wellness gevoel helemaal in jouw douche te brengen kan je ook ervoor kiezen om gekleurde lichtjes in de douche te zetten. Dit kan op verschillende manieren: het gebruik van gekleurde ledstrips, een gehele gekleurde lichtwand óf dit kan in combinatie met de regendouche. Hierbij zijn de lichtjes al verwerkt in de regendouche, waardoor het lijkt alsof de waterstralen een kleurtje hebben!