Maak van uw balkon een klein tuintje

balkon

Voor mensen met een tuin is het bijna vanzelfsprekend dat er gras ligt. Sommige tuinen bestaan vooral  of helemaal uit betegeling, maar in de meeste tuinen vind ge nog altijd een hoop gras. Een tuin kunt u makkelijk mooi maken met van alles en nog wat. De ruimte is er prima voor en er zijn genoeg plaatjes voor inspiratie te vinden. Heeft u geen tuin maar een balkon dan gaat het een beetje anders. Hoewel er bij balkons minder ruimte is en alles een beetje anders gaat betekent dat niet dat een balkon niet mooi kan zijn. In deze blog leest u meer over verschillende stijlen en manieren om het balkon gezellig te maken.

Een kleine tuin nabootsen

Al is uw balkon niet erg groot,  u kunt er toch een soort kleine tuin van maken. Met de juiste materialen verandert u elk balkon in een prachtig plekje buiten. Gras is niet langer alleen voor een tuin. Op het balkon kunt u namelijk kiezen voor kunstgras om het idee te geven van een groen gebied. Daarnaast zijn een klein terrastafeltje en twee stoelen vaak ook geen gek idee voor op een balkon. Wilt u er echt een soort kleine tuin van maken? Zorg dan voor kussentjes op de stoelen en zoek naar bloembakken om wat dingen te planten. Het enige verschil tussen uw balkon en een tuin is dan de hoogte (en de ruimte natuurlijk).

Accessoires maken altijd alles af

Of u nu een kleine tuin nabootst met kunstgras of gewoon een gezellig balkon wilt, accessoires moeten erbij. Zonder kleine spullen ter decoratie zal het balkon nooit echt gezellig worden. Denk vooral aan een lichtslinger, plantjes en bijpassende dekentjes. Het moet er sfeervol en uitnodigend uitzien zodat u er graag zit. Een grauw balkon zonder behoorlijke accessoires zal niet aantrekkelijk voor u zijn om te gaan zitten.

Hoe ziet uw balkon eruit?

Een balkon is een deel van het huis. Het is daarom ook niet echt de bedoeling dat het wordt verwaarloosd. Veel mensen plaatsen namelijk gewoon wat simpele stoelen op het balkon en zijn er klaar mee. Als u online gaat zoeken naar inspiratie voor mooie balkons zal u prachtige inrichtingen zien. De stijlen die u kunt toepassen zijn eindeloos. Met kunstgras heeft u al snel een kleine tuin en met wat fotolijstjes lijkt het net een woonkamer. Wanneer begint u met het inrichten van uw kleine tuin op hoogte?