Milieuvriendelijk van a naar b

windmolen

Op welke manier reist u doordeweeks van en naar uw job? En hoe brengt u de kinderen naar school toe? Er zijn veel milieuvriendelijke manieren om dit te doen. Toch lijken we met zijn allen toch vaak te kiezen voor de vervuilende opties die er zijn.  Zo zien we vaak ouders met kinderen in de auto op weg naar school. Het is niet gek, want wij begrijpen dat het fijn is om snel de kinderen in de auto te plaatsen, ze af te zetten en zelf naar uw job te gaan. In deze blog leest u op welke manier(en) u de dagelijkse ritjes kunt vervangen voor milieuvriendelijke alternatieven.

Zo reist u met kleintjes

Heeft u kleine kinderen dan is het slim om voor een bakfiets te gaan. Zo kunt u de kinderen allemaal in de bak plaatsen en met ze van a naar b gaan. Het fietsen met een bakfiets is echter wel iets zwaarder dan u gewend bent van een normale fiets. Als uw kinderen nog niet erg groot zijn, maar wel al zelfstandig kunnen zitten is een bakfiets perfect. U kunt zo op een minder vervuilende manier de kinderen brengen en na het afzetten zelf verder reizen.

Alleen op pad

Als u al oudere kinderen heeft die naar school moeten, reizen ze waarschijnlijk zelfstandig. Met een simpele transport fiets met voordrager kunt u ze makkelijk met tas en al op weg sturen. De tas met eten en drinken en eventueel andere dingen kan zowel op  de voordrager als op de grote bagagedrager achter op de fiets worden geplaatst. De fietsen zijn er in verschillende mate dus het maakt niet veel uit of u er een zoekt voor een zesjarige of een kind van twaalf. Het scheelt u als ouder een hoop gedoe en het is vele maten beter voor het milieu dan als u ze brengt met de auto.

Neem de tijd en ga wandelen

Op doordeweekse dagen als u naar het werk moet en de kinderen hebben school is het niet handig, maar anders kunt u ook wandelen. Op vrije dagen als u boodschapjes moet halen of even ergens in de buurt moet zijn kunt u ook gaan wandelen. Zo bespaart u geld op benzine en bent u goed bezig voor het milieu. Welke situatie voor u ook geldt, nu weet u wat de mogelijkheden zijn om op een milieuvriendelijke manier te reizen.  Hoe gaat u voortaan op pad?