Op vakantie in Bali

Bali wordt ook wel het eiland van de goden genoemd en is nog altijd een van de mooiste vakantiebestemmingen op aarde ook al wordt het steeds meer toeristisch. Ik ben persoonlijk deze zomer een aantal weken naar Bali op vakantie gegaan en wil daarom in gaan op mijn ervaringen en mijn tips voor op vakantie gaan in Bali. Bali is natuurlijk onderdeel van Indonesië maar in tegenstelling tot de rest van Indonesië is Bali dominant Hindoe in plaats van Moslim. Daarom heeft Bali ook meer een feestcultuur.

Kuta

Wanneer je landt in Bali, land je in de hoofdstad Kuta. Deze stad is in de afgelopen jaren ongelofelijk toeristisch geworden. Dit betekent dat op deze locatie veel dronken toeristen zijn die ook drugs gebruiken. Wees altijd voorzichtig met drugs. Voor meer informatie kun je terecht bij de verslavingszorg. Zeker in landen zoals Indonesië ligt drugsgebruik zeer gevoelig. In plaats daarvan kun je er beter voor kiezen om een stukje verderop te verblijven in bijvoorbeeld Canggu. Hier hangt een fantastische surfsfeer die veel relaxter is dan Kuta. Tegelijkertijd zijn er wel nog heel veel fantastische feestjes.

Surfen

Bali is nu eenmaal een van de beste surflocaties ter wereld en als je in de zomer op vakantie gaat kun je zelfs een van de meest bekende surfwedstrijden ter wereld bijwonen waar vele pro’s gaan surfen. Je zult alleen niet zeker weten wanneer de wedstrijd is tot een paar dagen van tevoren aangezien het wachten is op de juiste surfomstandigheden. Wanneer je op vakantie gaat naar Bali als familie is het noorden van Bali een hele goede optie. Het noorden is over het algemeen wat leger en rustiger dus ideaal voor een familievakantie. Een andere optie als je wat meer geld hebt is Seminyak. Hier liggen vele resorts vlak boven Kuta.

Tussen Bali en het grote eiland ernaast dat Lombok heet liggen drie Gili eilanden. Twee van die eilanden zijn fantastisch voor familievakanties. Je kunt er prachtig duiken en in alle rust genieten. Het andere eiland is meer een feest eiland dat ideaal is voor jonge backpackers die op zoek zijn naar een feestje. Zoals we aangaven wordt Bali wel steeds meer toeristisch. Er zijn er die zeggen dat Bali al zijn magie verloren heeft. Voor diegenen is het eiland Lombok ernaast een betere optie. Dit eiland is nog altijd relatief leeg meer onontdekt. Als je op een langere vakantie gaat kun je bijvoorbeeld ook rondreizen tussen de eilanden.