Tijdelijk een auto nodig? Kies voor shortlease

auto opladen

Tijdelijk een auto nodig? Kies voor shortlease

Er kunnen talloze redenen zijn om ineens beschikking te moeten hebben over een auto voor onbepaalde tijd. Misschien heb je een nieuwe baan gekregen waarbij je verder moet reizen dan je gewend bent. Of je had hiervoor al een auto maar die moest je opgeven om wat voor reden dan ook. Ook bedrijven of ZZP’ers die tijdelijk een extra auto nodig hebben om opdrachten te vervullen staat voor hetzelfde probleem. Je kunt simpelweg een auto huren, maar meestal zijn die prijzen gebaseerd op een paar dagen gebruik. Als je een maand of zelfs een paar maanden een auto nodig hebt zonder dat je er direct een kunt of wilt kopen dan is een normaal huurcontract erg nadelig. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden.

Shortleasen

Stel je bent net begonnen met een nieuwe baan. Hierbij zit je waarschijnlijk in een proefperiode of een korte termijn van een half jaar voordat een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden. Je wilt dus nog geen auto kopen omdat je niet zeker weet of dit werk wel iets voor jou is. In zo’n geval kan shortleasen uitkomst bieden. Je gaat een contract aan voor een minimale duur van 30 dagen. Je betaalt een stuk minder per dag dan een normaal huurcontract aangezien er gegarandeerde bezetting is voor de verhurende partij. Met een beetje mazzel kan je een groot gedeelte bij de werkgever declareren, waardoor het helemaal goedkoop wordt. Als je na jouw eerste termijn een vast contract aanneemt kan je het contract opzeggen en een koopauto overwegen. Daartegenover staat gelukkig dat je niet onnodig vast zit aan een auto als je besluit niet verder te gaan bij dat bedrijf.

Volop keuze

Misschien zit je tussen twee auto’s in, dat wil zeggen dat jouw vorige auto al niet meer in het plaatje is, en je nog geen vervanging op het oog hebt. Ook in dit geval kun je een shortlease-contract aan gaan. Je hebt bijvoorbeeld wel een idee van wat voor auto je wilt aanschaffen, maar je weet het nog niet zeker. Misschien ben je overtuigd om elektrisch te gaan rijden, wellicht gemotiveerd door een oplaadpunt voor de deur. In zo’n geval kan je op shortlease elektrisch gaan proberen. Hopelijk bevalt het inderdaad zo goed als je dacht en ga je na een maand tot aankoop over. Of het valt juist erg tegen en je leaset nog een maand iets anders om uit te proberen. Een testrondje bij de dealer is grappig maar je komt er pas na uitvoerig gebruik achter of er problemen gaan optreden bij dagelijks gebruik.