Verhuizen, wat moet er allemaal gebeuren?

bad

De tijd is nu echt aangebroken, je gaat op zoek naar een nieuw huis! Het kan zo zijn dat je al eens verhuisd bent, maar kan het ook je eerste keer zijn. De daadwerkelijke uitzet zal het nog iets spannender maken. Zo doen je overal zelf voor te zorgen, ben je niet meer van anderen afhankelijk en woon je dus echt alleen! Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing, waar moet je op letten en wat kun je vervangen. In dit blog geven wij je een aantal tips zodat de verhuizing goed zal verlopen. Zo geven wij tips voor de inrichting van het huis en hoe jij de badkamer kunt inrichten!

Een overzichtelijke indeling van het huis

Een ander huis betekent vaak een andere indeling. Zo zal je bij je huidige huis misschien iets minder ruimte hebben dan bij je nieuwe huis. Het is daarom goed om de verschillende ruimten binnenshuis in te richten naar gemak, comfort en logica. Zo kun je kiezen voor een open of dichte keuken, waar de keuze aan jou ligt. 

Bovendien kun je kiezen voor een nieuwe badkamer. Deze badkamer zou op een geheel andere manier ingedeeld kunnen worden. Vervang bijvoorbeeld een bad voor een douchecabine, de tegels of richt de badkamer geheel anders in. Let hierbij wel goed om de aan- en afvoer van het water. Wanneer je een keuze maakt van een kraan die past op de huidige aansluiting, is het niet nodig om de kraan te verleggen! 

Het inrichten van de nieuwe badkamer

Na het klussen is niets lekkerder dan jezelf even op te frissen. Bovendien is een goed ingerichte badkamer zeer van belang in je nieuwe huis. Zo is er een keuze te maken in een douchecabine of bad. De voordelen zetten we voor je op een rijtje!

Een douchecabine is een complete cabine die je in de badkamer plaatst. Met verschillende wanden is de douchecabine een afgesloten ruimte, waardoor het water niet in de gehele badkamer te vinden is. De overige ruimte in de badkamer is te gebruiken voor bijvoorbeeld een badkamermeubel, wastafel of handdoekradiator!
Een andere optie voor de badkamer is een bad. Een bad is te gebruiken om daadwerkelijk in bad te gaan, maar kan je hier ook een douche aan koppelen. Zo is er altijd de mogelijkheid om te douchen, om vervolgens eens in het bad te stappen. Een nadeel is dat het water wel alle kanten op kan gaan, of zou dit tegengehouden kunnen worden door een douchegordijn.