Vlieggordijnen houden ongewenste gasten buiten

Zomer is een prachtig seizoen, en de meeste mensen proberen dan zoveel mogelijk buiten te leven. Maar wat buiten is, kan in deze tijd ook gemakkelijk binnenkomen. Muggen, vliegen, bijen en wespen kunnen binnen overlast veroorzaken en pijnlijk steken. Om deze vervelende en soms schadelijke insecten buiten de deur te houden, is de aanschaf van een vlieggordijn de makkelijkste en meest diervriendelijke optie. Met alle mogelijkheden op het gebied van vlieggordijnen die er tegenwoordig zijn, is het bovendien mogelijk om je huis een extra decoratief element te geven. 

Welke soorten vliegengordijnen zijn er 

Het aanbod van vliegengordijnen is tegenwoordig groot. Je kunt kiezen voor de traditionele kattestaartgordijnen met een zachte pluchestreng als basis. Niet vervelend om doorheen te lopen, en toch vallen ze na het passeren weer goed in positie. Een gordijn van PVC tubes bestaat uit lichte holle buisjes van een zachte kunststof. Hierop kunnen verschillende aantrekkelijke patronen in grijs, wit zwart of zilver geprint zijn. Zo’n afscheiding is praktisch, betaalbaar en gaat jarenlang mee.Ook een gordijn met kralen houdt vliegen en wespen buiten de deur. Een kralengordijn kan in verschillende prachtige en glinsterende kleuren uitgevoerd zijn. Het is zelfs mogelijk om met een doe-het-zelf set thuis een uniek gordijn te rijgen van kralen.

Wat zijn de voordelen van moderne vlieggordijnen

Moderne vlieggordijnen zijn zonder uitzondering gemaakt van stevige en weerbestendige kunststoffen. Ze zijn onderhoudsarm en kunnen gemakkelijk passend worden gemaakt. Met deze gordijnen kan je praktisch elke deuropening voorzien van een ondoordringbare barrière tegen de diertjes die je het liefst niet in je huis wilt hebben. Als je vandaag een vlieggordijn bestelt, kan die de volgende dag al bij je thuis hangen.Daarbij zijn dan handige instructies voor installeren, meten en onderhoud inbegrepen. Kies dus voor een mooie zomer zonder overlast. En bestel op internet een vlieggordijn, die de natuur houdt waar hij thuishoort: buiten.