VPN verbinding: onbeperkt Netflix kijken!

VPN verbinding

Ik ben dol op Netflix. Of sowieso alles waar ik met een grote bak chips lui op de bank kan hangen. Na een lange dag werken vind ik het heerlijk om onderuit te gaan en achter elkaar mijn favoriete series te bekijken. Niets wachten op de volgende aflevering. Gewoon doorkijken tot diep in de nacht en helaas vergeten dat ik de volgende dag weer vroeg op moet. Mijn vriend wees me erop dat we in Nederland niet zoveel kunnen kijken als bijvoorbeeld in Amerika. Hij kwam met een heel technisch verhaal over de VPN verbinding. Laten we meteen maar eerlijk zijn: ik ben dus niet technisch. De TV doet het of hij doet het niet en er zit bij mij geen wereld tussen. Maar goed: zo’n VPN verbinding schijnt er dus voor te zorgen dat we hier meer content kunnen zien. We kunnen met andere woorden ook het Amerikaanse aanbod zien. Visioenen van de nieuwste seizoenen van mijn geliefde series, hier nog niet te zien, kwamen meteen op mijn netvlies. Dus ik dacht: doen zo’n VPN verbinding.

VPN verbinding: hoe werkt het?

Omdat Netflix me erg interesseert besloot ik dit keer toch eens goed te luisteren naar het technische verhaal van mijn vriend. Want hoe werkt nou zo’n VPN verbinding. Het is zo dat bedrijven als Netflix geografische blokkades opwerpen. Dit omdat landen niet allemaal dezelfde rechten hebben  voor alle films en series. Daarom stelt Netflix strenge regels in per land. Elk land heeft dus een eigen Netflix aanbod. Omdat Amerika veel meer rechten heeft is het aanbod in Amerika drie keer zo groot. Drie keer! Wow, dat zijn heel wat films en afleveringen van series. Maar met je Nederlandse account kun je helaas niets uit Amerika zien. En daar komt je VPN verbinding om de hoek kijken. Deze verbinding beveiligt je online verbinding en waarborgt je privacy. Dat doet hij door het IP adres te geven van de server waar je mee verbonden bent. En door je met een server in Amerika te verbinden kun je dus het Amerikaanse Netflix bekijken.

Uren kijkplezier

Onnodig te zeggen dat ik na dit betoog helemaal voor een VPN verbinding was en nu heb ik vele uren kijkplezier voor de boeg. We hebben een enorm aanbod, ik kan nauwelijks kiezen. Soms moet ik mezelf erop wijzen dat ik echt nog even wat anders moet doen zoals sporten of dit blog schrijven. Maar de koude winter komt er wee aan en ik weet nu al wat ik dan ga doen!