Welke badkamer radiatoren bestaan er allemaal?

Voor zowat alle onderdelen waar een badkamer over beschikt geldt dat ze belangrijk zijn voor het gebruiksgemak van deze ruimte. Van alle kamers in je woning is het zo dat je vooral in de badkamer zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijk comfort. Dit begint eigenlijk reeds bij de temperatuur waar je van kan genieten. Een koude badkamer is namelijk helemaal niet aangenaam om gebruik van te maken, integendeel. Voor het verwarmen van deze ruimte is het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van tal van verschillende soorten verwarmingstoestellen. Op deze pagina gaan we het in het bijzonder hebben over de diverse badkamer radiatoren die er bestaan.

Welke soorten badkamer radiatoren zijn er nu precies?

Op het ogenblik dat je van plan bent om over te gaan tot het kopen van een bepaalde verwarming voor in je badkamer is het altijd van belang om je eerst even goed te vergewissen van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Op vlak van badkamer radiatoren zal je tot de conclusie komen dat je kan rekenen op de aanwezigheid van deze opties op de markt:

  • Handdoek radiatoren; 
  • Design radiatoren; 
  • Elektrische radiatoren; 
  • Paneel- en plintradiatoren;

Voor al deze verschillende exemplaren geldt dat ze beschikken over hun eigen specifieke voordelen. Voordat je een bepaald exemplaar aan gaat schaffen is het dan ook altijd belangrijk om even goed de verschillende opties tegenover elkaar af te wegen. Alleen zo koop je de beste radiator aan. 

Wat maakt een handdoek radiator zo populair?

In ongelofelijk veel badkamers treffen we een zogenaamde handdoek radiator aan. Deze radiatoren zijn ontzettend populair omdat er verschillende niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie geldt voor deze radiatoren dat ze er ongelofelijk aantrekkelijk uitzien. Ze komen dan ook tot hun recht in tal van verschillende stijlen van badkamers. Dat is uiteraard niet alles. Daarnaast geldt voor dit type van badkamer radiatoren dat ze niet alleen maar de badkamer verwarmen, daarnaast zorgen ze ook altijd voor lekker warme handdoeken. Hoe heerlijk is dat?! Meer dan waarschijnlijk zal ook jij dit type van radiator dus wel willen overwegen. 

Wat zijn badkamer radiatoren met een blower?

Tot slot zal je kunnen vaststellen dat er ook nog zoiets bestaat als badkamer radiatoren die zijn voorzien van een zogenaamde blower. In eerste instantie zijn veel mensen van mening dat de aanwezigheid van een dergelijke blower eigenlijk niet noodzakelijk is. De praktijk leert ons echter, zeker hier in Nederland, dat dit helemaal niet juist is. Het is namelijk zo dat er niet zelden sprake kan zijn van aanzienlijke temperatuurverschillen tussen slechts enkele dagen. Dit heeft als gevolg dat de badkamer de ene dag voldoende wordt opgewarmd en de andere dag toch net niet. 

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om gebruik te gaan maken van een radiator in de badkamer voorzien van een blower zal je kunnen vaststellen dat deze de ruimte niet alleen uiterst comfortabel, maar bovendien ook bijzonder snel kan verwarmen. Zo hoef je in de praktijk nooit meer genoegen te nemen met een badkamer die niet aangenaam warm aanvoelt. Heerlijk toch?!