Het verwerken van afval tijdens de verbouwing

De zomer komt er weer aan! We kunnen ons weer opmaken voor dagen met volop zon en aangename temperaturen. Nog altijd zullen we ons moeten houden aan de geldende corona maatregelen en is het nog maar de vraag of we kunnen vliegen naar het buitenland, maar zorgt dit daarentegen wel voor vele alternatieven die er te doen zijn. Zo zijn er vele huishoudens die ervoor kiezen om een ruimte in huis te verbouwen, aangezien we door de corona maatregelen erg veel thuis zijn en de klus hierdoor gemakkelijker uit te voeren is. 

Tijdens een verbouwing komt het vaak voor dat de oude ruimte gesloopt wordt, waardoor je erg veel puin- en bouwafval zult creëren. In dit blog vertellen we je graag meer over hoe je dit nu het beste kunt verwerken, zodat je veilig, milieubewust en gemakkelijk de klus kunt uitvoeren en de afvalverwerking op de meest voordelige en milieubewuste manier zal verlopen!

Maak onderscheid tussen de verschillende afvalsoorten!

Wanneer je gaat slopen, zul je wellicht denken dat al het afval wat je tegenkomt wel bij het grofvuil gedeponeerd kan worden. Echter is dit niet zo. Ook wanneer je gaats lopen of verbouwen in het huis, zul je rekening moeten houden met het scheiden van afval. Het is namelijk niet de bedoeling dat puin terecht komt bij het restafval, maar zul je ook moeten voorkomen dat het restafval juist bij het puin terecht komt. Zet verschillende vuilniszakken neer tijdens de verbouwing en maak duidelijk dat iedere vuilniszak er staat voor een eigen afvalsoort, waardoor je voldoende rekening houdt met het recyclen van producten en een duurzame afvalverwerking!

Het huren van een bouwafval container

Wanneer je gaat verbouwen en eventuele muren of meubels dient te slopen, is het van belang dat je beschikt over een juiste verwerking van het afval. Je zou ervoor kunnen kiezen om het afval te deponeren bij een afvalpunt en je hier een aantal keer naar toe moet rijden, maar kun je ook een bouwafval container huren. Op de website van het afvalverwerkingsbedrijf geef je gemakkelijk aan voor welke afvalsoort je een container wilt huren, voor welke periode en hoe groot de container moet zijn, waarna het afvalverwerkingsbedrijf de afvalcontainer weer komt ophalen wanneer de klus is geklaard en zullen zij het afval op een juiste manier verwerken!

De vuilniswagen rijdt naar een grote plaats waar al het afval wordt verzameld, waarbij een deel zal worden gebruikt voor de productie van nieuw plastic, van het papier weer karton gemaakt zal worden en zo blijft de cirkel rondgaan!