Jouw schadeauto verkopen: dit zijn de mogelijkheden

Je wilt het liefste dat jouw auto zo lang mogelijk meegaat. Toch kan het zijn dat de auto na verloop van tijd kapotgaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw auto steeds meer mankementen krijgt, waarbij het oplossen veel geld kost. Ook kan de auto betrokken zijn geraakt bij een ongeluk. De schadeauto kan dan total loss verklaard worden. De auto voor de deur laten staan is geen optie. Je schadeauto verkopen biedt dan de gelegenheid om van de auto af te komen en ook nog een bepaald bedrag te verdienen. Maar waar kun je allemaal aan denken als je jouw auto verkoopt?

De schadeauto verkopen door je aan te melden

De schadeauto verkopen kan alleen als je jouw auto vooraf aanmeldt bij de professional. Zorg er hiervoor wel voor dat je weet wat er allemaal mis is met de auto. Het zou immers jammer zijn als jouw auto geen hoge reparatiekosten kent en je daardoor dus genoegen neemt met een laag bedrag. Als je eenmaal alles op een rijtje hebt staan, geef je alle schades door tijdens de aanmelding. De professional kan dan een bedrag vaststellen waarvoor jouw auto opgehaald wordt. Jij kunt het bedrag direct ontvangen tijdens het overschrijven van jouw auto.

Aan een professional zoals osw.be verkopen

Je kunt bij een professional als osw.be jouw auto eenvoudig aanmelden door op de knop "direct aanmelden" te drukken. Je vult dan alle gevraagde gegevens in, waaronder jouw persoonsgegevens en de gegevens van de auto. Daarbij is het belangrijk dat je alles zo specifiek mogelijk doorgeeft. Zodra jouw auto bevestigd is, kunnen schadebedrijven een bod uitbrengen. Jij krijgt dan van osw.be een melding als het eerste bod binnenkomt. Je bepaalt zelf of je het bod accepteert en de auto op laat halen door het schadebedrijf. Je kunt jouw auto dus ook voor langere tijd laten staan en bekijken of het bod nog hoger wordt.

De auto bij jou thuis opgehaald

Als je osw.be ingeschakeld hebt, kun je zelf de regie houden over alles waardoor je ook zeker weet dat jouw schadeauto goed verkocht wordt. Er is voldoende informatie te vinden op de website, zodat je je voor kunt bereiden en de auto daadwerkelijk aan kunt melden. Jouw auto zal hiermee te allen tijde voor een goed bedrag verkocht worden en je kunt de auto gewoon thuis op laten halen. Zelf hoef je dus niet meer te zorgen dat jouw auto op de juiste bestemming komt. Het kan dus heel eenvoudig verlopen als je jouw auto aanmeldt op de website.