Let op uw huisdier en voorkom een hoop

hond

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als uw huisdier zien lijden. Aangezien we niet met het diertje kunnen praten is het lastig om te weten wat er scheelt. Wie weet heeft uw huisdier wel een hoop pijn en denkt u dat het allemaal wel meevalt. Om te voorkomen dat uw huisdier onnodig pijn ervaart, raden wij aan om altijd naar de dierenarts te stappen. U kunt beter erger voorkomen door voor niets naar de arts te gaan dan door niet te gaan bij ernstige zaken. Voor iedereen die het beste voor heeft met hun dieren hebben wij deze blog geschreven.

Zo herkent u een ziek dier

Voor het gemak nemen we even de hond als voorbeeld. Veel mensen hebben een hond als huisdier en kunnen zich op deze manier goed in de uitleg vinden. Zoals u net heeft kunnen lezen en als het goed is al weet, kunnen we niet met honden praten. Dit maakt het extra moeilijk om erachter te komen of er iets mis is met uw lieve huisdier. Toch zijn er een aantal typische symptomen die er op kunnen duiden dat uw hond zich niet goed voelt. Zo kan de eetlust afnemen en wil hij of zij niks eten. Vermoed u dat de hond ziek is, let dan op het eetgedrag. Ook een luie uitstraling kan betekenen dat er meer aan de hand is. Ga na twee dagen dan ook naar de arts.

Helpen bij de pijn

Bent u bij de dierenarts geweest en is er daadwerkelijk iets aan de hand met uw lieve hond? Probeer hem of haar dan zo goed mogelijk te helpen door het gebruik van Traumeel. Dit middel is online te bestellen en zal uw hond helpen bij het verlichten van de pijn. U kunt er voor kiezen om het medicijn te gebruiken als gel om op een zere plek te smeren of oraal door het pilletje in natvoer te mengen.

Voorkomen is beter dan genezen

Zorg altijd goed voor uw huisdieren door op te letten en af en toe te checken. Een wekelijkse check om te kijken of alles nog naar behoren werkt is zeker niet gek. De hond zal zo nooit lang met pijn zitten, omdat u er bovenop zit. Kortom, al kunnen wij niet met onze huisdieren communiceren met woorden, gedrag zegt genoeg. Wees proactief en let ten alle tijden goed op uw hond en eventuele veranderingen in het gedrag of de uitstraling van het beestje.