Toerist in eigen land met deze tips

De tijden rondom het coronavirus zijn erg onzeker. Maar daarom hoeven we nog niet bij de pakken neer te gaan zitten. Juist nu is het leuk om eens na te denken over wat je allemaal wilt doen zodra het weer kan. Oké, die backpackreis naar Bali zit er misschien nog even niet in, maar ben je je al bewust van al het moois dat Nederland te bieden heeft? Vaak denken we bij een vakantie of een weekendje weg gelijk aan het buitenland, en dan natuurlijk het liefst een verre, warme bestemming, maar Nederland wordt zelf vaak over het hoofd gezien. Begin dus je eigen bucketlist voor toerist in eigen land! En daarvoor hoef je echt niet gelijk naar Amsterdam. Met onderstaande tips wil ik je wat inspiratie geven voor jouw bucketlist.

Kaasmarkt in Alkmaar

Net als Gouda is Alkmaar een echte kaasstad. De traditie van het handjeklappen door kaasboeren uit de polders, het wegen van échte kazen en vrolijke kaasmeisjes zijn hierbij onmisbaar. Het is de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland en trekt jaarlijks veel mensen aan. In Alkmaar kun je tot en met september elke vrijdag een kijkje nemen. Na een rondje over de kaasmarkt kun je ook heel goed shoppen in Alkmaar en bruist het centrum van gezellige terrasjes. Jij vermaakt je daar dus wel!

Fietsen door de bollenvelden

Wat is er nu meer iconisch aan Nederland dan de lange, uitgestrekte bollenvelden vol met gekleurde bloemen? Tijd om die eens te ontdekken! Er zijn verschillende fietsroutes in de bollenstreek en daarmee is het voor iedereen toegankelijk. Wil je nu nog meer zien, dan kun je er een bezoekje aan de Keukenhof aan vast plakken. Zie je het fietsen nu niet zo zitten, overweeg dan eens een elektrische fiets. Hiermee kun je toch van al het moois genieten, zonder dat je er erg vermoeid van wordt. Je bent een stuk sneller en fietst comfortabeler dan op een gewone fiets én je bent ook nog eens milieubewust bezig door de auto te laten staan. Op een elektrische fiets kun je ook eens kiezen voor een langere fietsroute, waardoor je nog meer te zien krijgt.

Molens op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurt dat nog wel in de Industriële Revolutie lijkt te leven. Authentieke huisjes, prachtige molens, een klompenmakerij, kaasboerderij, er is van alles te zien en te beleven. In de restaurantjes vind je echte Nederlandse lekkernijen en overal kun je leuke souvenirs meenemen. Het is een echte beleving voor jong en oud!

Niet vergeten

Als het tijd is om je bucketlist af te gaan werken, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Neem natuurlijk je camera mee om alles vast te leggen en vergeet niet toeristische informatie door te nemen, zoals openingstijden. Oh, en we zouden natuurlijk geen echte Nederlanders zijn als we niet nog even voor kortingsacties kijken. Altijd mooi meegenomen, toch?